Pasírované fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2333.6 mg
  • Vláknina 40031.8 mg
  • Vitamín A 40031.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole necháme přejít varem, vodu slijeme a nalijeme čerstvou horkou vodu. Přidáme oloupanou celou cibuli a fazole uvaříme hodně do měkka, poté vodu scedíme, fazole propasírujeme sítem.

  • 2

    Do fazolového pyré přidáme olej, utřený česnek, mletou papriku, pepř a sůl. Dobře promícháme, směs osmahneme na oleji.

Komentáře k receptu