Ostrovní rajčatová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 krajíc Veka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 640.7 mg
  • Vláknina 5906.3 mg
  • Vitamín A 5906.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a 2 stroužky česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata zbavená semínek a chvíli podusíme.

  • 2

    Když jsou rajčata měkká, zalijeme je vývarem, přidáme nasekané natě, špetku tymiánu a vše povaříme asi 15 minut. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Veku nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, potřeme zbylým prolisovaným česnekem a podáváme jako vložku do polévky.

Komentáře k receptu