Švédské mandlové sušenky
Suroviny
- 180 g Máslo čerstvé
 - 100 g Cukr třtinový
 - 50 g Citronová kůra
 - 100 g Mandle
 - 20 g Meruňky sušené
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 ml Sirup javorový
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 46.1 mg
 - Draslík 178.2 mg
 - Vláknina 5548.8 mg
 - Vitamín A 5548.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr, žloutek, máslo a javorový sirup ušleháme do pěny.
 - 
                                2
Přidáme mleté, neloupané mandle, jemně nakrájenou kandovanou citrónovou kůru a sušené ovoce, koření, mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto vymícháme a necháme odpočinout v chladu.
 - 
                                3
Z těsta tvarujeme malé kuličky velikosti ořechu a klademe je na plech vyložený pečícím papírem, lehce zploštíme, potřeme bílkem a doprostřed každé placičky vtlačíme oloupanou mandli.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.
 - 
                                5
Hotové stáhneme z plechu a necháme vychladnout.