Francouzská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Hrášek
  • 200 g Květák
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 377 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 167.1 mg
  • Draslík 2257.4 mg
  • Vláknina 34296 mg
  • Vitamín A 34296 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme, květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Pórek očistíme a nakrájíme na plátky. Mrkev, brambory celer a kedluben oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Maso omyjeme, do tlakového hrnce dáme vodu, osolíme, přidáme maso s kostí, cibuli, asi polovinu celeru, bobkový list a čtvrtinu mrkve nakrájenou na kostičky. Vaříme asi 25 minut.

  • 3

    V kastrolu rozpálíme sádlo a podusíme na něm zbylou zeleninu, zalijeme vývarem z tlakového hrnce a přidáme hrášek. Osolíme, opepříme a vaříme zakryté asi 10 minut na mírném ohni.

  • 4

    Maso vykostíme, nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou petrželkou dáme do polévky. Ihned podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu