Biokuličky s omáčkou
Suroviny
- 1 kostka Polévkové kostky Vitana
 - 10 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Celer - nať
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Hovězí maso mleté
 - 1 šálek Smetana sójová
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 168.4 mg
 - Draslík 1363.4 mg
 - Vláknina 10043 mg
 - Vitamín A 10043 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 99.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme 200ml vody.
 - 
                                2
Opepříme, osolíme, přidáme bujon a dusíme. Občas promícháme.
 - 
                                3
Rozmixujeme zeleninu a přilijeme sójovou smetanu.
 - 
                                4
Necháme povařit.
 - 
                                5
Z masa tvoříme malé kuličky, které v oleji fritujeme.
 - 
                                6
Kuličky zalijeme omáčkou.