Portugalský rybí hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 44 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Brambory
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 0.5 l Vývar rybí
  • 1 kg Okouník mořský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 117.5 mg
  • Draslík 1425.7 mg
  • Vláknina 9896.5 mg
  • Vitamín A 9896.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Oloupeme a nakrájíme na kolečka cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kroužky. Rajčata a celer omyjeme a obojí nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

  • 2

    Nákypovou formu vhodnou do mikrovlnné trouby vytřeme olejem a vyložíme částí brambor. Postupně vrstvíme cibuli, rajčata, rybu, papriku a celer. Okořeníme, osolíme a pokračujeme stejným způsobem ve vrstvení.

  • 3

    Ve vývaru rozmícháme česnek, víno a nalijeme ho do nákypu, navrch položíme bobkový list a plátky šunky.

  • 4

    Formu dáme do mikrovlnné trouby a pečeme při 600 W a 220°C asi 8 minut, při 360 W asi 26 minut.

  • 5

    Hotový nákyp posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme ve formě.

Komentáře k receptu