Marinovaná hlíva s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hlíva ústřičná
  • 500 g Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.56 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 363.4 mg
  • Vláknina 4127.3 mg
  • Vitamín A 4127.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky, cibuli s česnekem oloupeme a drobně nakrájíme. Bazalku opláchneme a vodu vytřeseme. Hlívu otřeme papírovým ubrouskem a hlavy roztrhneme na 3 kousky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, hlívy na něm opečeme z obou stran dvě minuty. Poté ji vyjmeme a rozložíme na větší mísu.

  • 3

    Zbývající olej rozehřejeme na pánvi, vložíme rajčata, opečeme z každé strany dvě minuty. Poté přidáme česnek s cibulí, přiklopíme a přikryté dusíme 5 minut. Jednou promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme a rozložíme na mísu k houbám.

  • 4

    Do zbylého oleje přilijeme ocet, 3 lžíce vody, osolíme, opepříme a marinádu necháme přejít varem. Ještě horkou marinádou přelijeme houby s rajčaty, přikryjeme a necháme odstát půl hodiny při pokojové teplotě. Na závěr posypeme bazalkou a podáváme jako přílohu ke grilovanému masu a rybám anebo jako součást studeného bufetu.

Komentáře k receptu