Brambory na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1099.3 mg
  • Vláknina 15320 mg
  • Vitamín A 15320 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory namočíme na půl hodiny do vlažné vody. Do velkého pekáče vlijeme olej. Rozmarýnu opereme, vysušíme, lístky odštípneme a nasypeme do oleje.

  • 2

    Namočené brambory řádně omyjeme a i se slupkou rozpůlíme. Vyskládáme je řeznou plochou do pekáče na lístky rozmarýnu. Brambory pečeme hodinu v předehřáté troubě na 200°C, až je řezná plocha načervenalá.

  • 3

    Servírujeme se salátem jako lehkou večeři anebo jako přílohu k různě upravenému masu.

Komentáře k receptu