Fazolová rozvárka s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 500 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 2517.3 mg
  • Vláknina 46531.5 mg
  • Vitamín A 46531.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole den předem namočené uvaříme v téže vodě téměř doměkka. Před dovařením je osolíme a přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka.

  • 2

    Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zaprášíme moukou, promícháme a přidáme spolu s bobkovým listem k fazolím. Krátce povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu