Fazole po prlešsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřové škvarky
  • 500 g Fazole bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.75 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 896 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 2512.8 mg
  • Vláknina 38223.2 mg
  • Vitamín A 38223.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.

  • 2

    Uvařené fazole scedíme a vsypeme do vymaštěné zapékací mísy. Škvarky i se sádlem rozehřejeme a vmícháme do nich strouhanku. Chvíli smažíme a potom směs vmícháme do fazolí. Pokrm zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a dáme zapéci do středně vyhřáté trouby.

  • 3

    Podáváme s kysaným zelím nebo s červenou řepou.

Komentáře k receptu