Sut-pita

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 230 g Cukr krupice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 8 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 207.4 mg
  • Draslík 64.5 mg
  • Vláknina 118.4 mg
  • Vitamín A 118.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce dohladka rozmícháme s moukou, zalijeme mlékem a rozšleháme.

  • 2

    Plech vymažeme sádlem a zahřejeme v troubě. Na zahřátý plech nalijeme rozšlehanou hmotu do výše asi 2cm, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Svaříme vodu s cukrem a vanilkovým cukrem. Upečenou pitu zalijeme sirupem, nakrájíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu