Kuřecí prsíčka s jablečnými kroužky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Džus jablečný
  • 1.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 137.8 mg
  • Draslík 882 mg
  • Vláknina 4057.3 mg
  • Vitamín A 4057.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z neoloupaných jablek vyndáme jádřince a nakrájíme je na kroužky asi 5 mm silné. V pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a jablka na něm 3 minuty dusíme, během dušení je 1x obrátíme. Vyjmeme a zakryté necháme v teple.

  • 2

    Ve stejné pánvi rozehřejeme zbylé máslo a olej. Osolená a opepřená prsíčka na něm opečeme dozlatova, z každé strany asi 5-6 minut. Hotové maso vyjmeme z pánve a necháme v teple.

  • 3

    Do pánve přilijeme vývar, smetanu, tymián a vše povaříme. Škrob rozmícháme s jablečnou šťávou, vlijeme do pánve a za stálého míchání povaříme, aby omáčka zhoustla.

  • 4

    Kuřecí prsa s jablky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Příloha může být vařený brambor.

Komentáře k receptu