Kuře v limetové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 473 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 210.1 mg
 - Draslík 973.6 mg
 - Vláknina 12237.2 mg
 - Vitamín A 12237.2 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 9.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso nejprve ochutíme solí a pepřem. Poté obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v nakrájených mandlích.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme tuk a maso 15-20minut z obou stran restujeme, dokud nedostane zlatohnědou barvu. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Nastrouháme si limetovou kůru a potom z limet vymačkáme šťávu. Cca 4 lžíce šťávy smícháme s kůrou, nadrobno nakrájenou meduňkou, vermutem a zakysanou smetanou a dle chuti osolíme.
 - 
                                4
Maso servírujeme na nadrobno nakrájeném salátu, přelité omáčkou, sypané mletým zeleným pepřem a dozdobené listy meduňky. Zbylou omáčku podáváme ve zvláštní misce.