Vajíčkový salát s jogurtem
Suroviny
- 150 g Šunka dušená
 - 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 150 g Jogurt bílý
 - 250 ml Omáčka tatarská
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 ks Pórek
 - 3 ks Diachrom
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Jablka
 - 0.25 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 209.1 mg
 - Draslík 297.7 mg
 - Vláknina 5421.7 mg
 - Vitamín A 5421.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nastrouháme sýr a mrkev najemno.
 - 
                                2
Šunku a pórek nakrájíme na nudličky, vejce, okurku a jablko na kostky.
 - 
                                3
Vše pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme a promícháme.
 - 
                                4
V jogurtu rozmícháme Diachrom, přidáme papriku, tatarku a promícháme.
 - 
                                5
Zálivku dáme do salátu a promícháme.