Perníčky-preclíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 84.4 mg
 - Draslík 34 mg
 - Vláknina 3230 mg
 - Vitamín A 3230 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpuštěný med smícháme s cukrem a práškem do perníku, do směsi vmícháme máslo, 2 vejce, mouku a jedlou sodu.
 - 
                                2
Zaděláme těsto které necháme přes noc odpočinout.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme váleček ze kterého ukrajujeme vždy stejné kousky ze kterých stočením vytvarujeme preclíky.
 - 
                                4
Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem dále od sebe a každý preclík potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                5
Po upečení necháme vychladnout a namáčíme do čokoládové polevy, necháme zaschnout.