Horácké knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 802 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 34.8 mg
 - Draslík 320.6 mg
 - Vláknina 4710 mg
 - Vitamín A 4710 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a opláchnuté syrové brambory nastrouháme a po krátkém odstání částečně scedíme vodu. Přidáme vejce dobře rozšlehané s mlékem, sůl, mouku a směs promícháme. Nakonec do těstíčka lehce zapracujeme žemli nakrájenou na kostičky.
 - 
                                2
Ze hmoty tvarujeme kulaté knedlíky (asi 80g 1 ks), vkládáme je do vařící vody a vaříme 25-35 minut.
 - 
                                3
Pokud se knedlíky přichytí ke dnu, nadzvedneme je vařečkou.