Tažený závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 22.4 mg
 - Draslík 226.1 mg
 - Vláknina 8139.5 mg
 - Vitamín A 8139.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V teplé vodě rozšleháme vejce, přidáme sůl a máslo, pro pružnost těsta můžeme přidat pár kapek octa. V mouce uděláme důlek a směs do něj vlijeme. Dobře zpracujeme, tak dlouho až se těsto nechytá ani rukou ani válu, musí být pružné.
 - 
                                2
Vytvarujeme bochánek, potřeme máslem a přikryjeme teplým hrncem.
 - 
                                3
Necháme asi hodinu odpočinout, pak těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z jedné vyválíme placku, potřeme rozpuštěným máslem a vytáhneme od středu do krajů. Pokapeme máslem, posypeme strouhankou a poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky, zasypeme skořicí, cukrem, posekanými ořechy a rozinkami.
 - 
                                4
Závin opatrně svineme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, povrch potřeme máslem.
 - 
                                5
Pečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                6
Stejně uděláme i druhý závin.
 - 
                                7
Vychladlý pocukrujeme.