Polévka chřestová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 81.7 mg
 - Draslík 142.1 mg
 - Vláknina 2963.4 mg
 - Vitamín A 2963.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
 - 
                                2
Poté přidáme chřest nakrájený na malé kousky a necháme uvařit do měkka.
 - 
                                3
Polévku osolíme, povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
 - 
                                4
Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.