Špízy s rybami a plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Losos - filety
  • 230 g Kambala
  • 180 g Rýže loupaná
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 4 ks Citrony
  • 8 ks Hřebenatka
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Kopr čerstvý
  • 8 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 160.4 mg
  • Draslík 841.9 mg
  • Vláknina 15481.5 mg
  • Vitamín A 15481.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nekovové nádoby v jedné vrstvě rozložíme špízy, které jsme připravili takto: Filety z kambaly a lososa nakrájíme každý na 8 kousků a navlékáme na 8 grilovacích jehel střídavě s velkými krevetami, hřebenatkami, plátky citronu a bobkovými listy.

  • 2

    Smícháme olivový olej, bylinky, pepř, citronovou kůru, tuto směs nalijeme na ryby, přikryjeme a odložíme na 2 hodiny do ledničky, během těchto dvou hodin maso párkrát obrátíme.

  • 3

    Mírně osolenou vodu přivedeme k varu, nasypeme rýži s nastrouhanou citronovou kůrou a vaříme 10-15 minut doměkka. Tekutinu slijeme a do rýže ihned vmícháme máslo, citronovou šťávu a dle choti osolíme a opepříme.

  • 4

    Pod předehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí opékáme za častého obracení 8-10 minut špízy, které jsme vyndali z marinády a osolili.

  • 5

    Na talíře rozdělíme citronovou rýži, na ni upravíme špízy, ozdobíme snítkou čerstvého kopru, klínky citronu a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu