Polévka z jelítka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 10 g Olej rostlinný
  • 20 g Krupky trhané
  • 100 g Jelítka domácí žemlová
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 77.6 mg
  • Vláknina 1154.8 mg
  • Vitamín A 1154.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme krupky doměkka.

  • 2

    Drobně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmažíme dorůžova - zředíme vodou a dobře rozmícháme.

  • 3

    Přidáme jelítko vymačkané ze střívka, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, sůl a povaříme.

  • 4

    Kroupy vložíme do hotové polévky.

Komentáře k receptu