Zapékané gnocchi s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Bramborové noky
  • 125 g Mozzarella
  • 100 g Pesto
  • 120 g Olivy zelené
  • 500 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1984 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 44.7 mg
  • Draslík 211.3 mg
  • Vláknina 4560.3 mg
  • Vitamín A 4560.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpalte větší pánev a na trošce oleje orestujte česnek nakrájený na tenké plátky, přilijte rajčatové pyré a nechte vařit 10 minut za občasného míchání.

  • 2

    Přidejte špetku soli, pepře a pesto. Dobře promíchejte a odstavte.

  • 3

    Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v dostatečném množství vroucí osolené vody, sceďte a přisypte k omáčce.

  • 4

    Přesypte do zapékací misky a ozdobte plátky mozzarelly, pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 10 minut.

Komentáře k receptu