Slepičí kaldoun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Cibule
  • 100 g Kuřecí drůbky
  • 20 g Celer řapíkatý
  • 20 g Petržel kořen
  • 20 g Olej rostlinný
  • 60 g Játra drůbeží
  • 20 g Strouhanka
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Mrkev kořen
  • 30 g Květák
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 253.7 mg
  • Draslík 441 mg
  • Vláknina 4763 mg
  • Vitamín A 4763 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné drůbky bez jater zalijeme studenou vodou, přidáme, pepř, nové koření, sůl a vaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, růžičky květáku a uvaříme doměkka.

  • 2

    Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem z drůbků, rozšleháme a za občasného míchání dobře provaříme.

  • 3

    Rozetřená játra promícháme se strouhankou, hrubou moukou, vejcem, třeným česnekem, pepřem, majoránkou, solí a pokrájenou cibulí a vytvarujeme do menších nočků.

  • 4

    Přidáme zvlášť uvařené játrové nočky, drobně pokrájené maso z drůbků, krátce povaříme a ozdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu