Zapečené žampiony se sýrem Feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Feta
  • 1 kg Žampiony čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 795 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné žampiony zbavíme nožiček. Do každého žampionu dáme trochu sýru Feta a pár kapek rozpuštěného másla.

  • 2

    Žampiony poskládáme na plech kloboučky naspod a dáme zapéct do rozehřáté trouby. Pečeme přibližně 15-20 minut při 180 °C, pokud se sýr nerozpustí.

  • 3

    Servírujeme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu