Hovězí řízky zapečené se žampiony a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Houby čerstvé
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Sýr Čedar
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 393.5 mg
  • Draslík 612.6 mg
  • Vláknina 6883.1 mg
  • Vitamín A 6883.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěné houby pokrájíme na plátky, cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    Řízky zprudka osmažíme na sádle z obou stran do zlatova, poté je přeložíme do pekáče. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme žampiony, osolíme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Když houby změknou, zalijeme je vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, přidáme nať a směs za stálého míchání necháme přejít varem.

  • 3

    Houbovou směsí přelijeme řízky, poklademe plátky sýra, lístky másla a v předehřáté troubě zapečeme.

Komentáře k receptu