Omáčka s kapary po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Kapary
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 9 mg
  • Vláknina 630 mg
  • Vitamín A 630 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 160.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme 50 gramů másla, zasypeme moukou a kráce orestujeme. Zalijeme mlékem, vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vaříme 30 minut.

  • 2

    Pánev odstavíme z ohně a teprve nyní vmícháme 250 gramů čerstvého másla. Nakonec vmícháme 2 lžíce malých kaparů.

  • 3

    Tato omáčka je vhodná k rybám nebo k vařenému skopovému masu.

Komentáře k receptu