Polévka s telecím kolenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 265 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 kg Telecí koleno
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 1144.1 mg
  • Vláknina 23376.7 mg
  • Vitamín A 23376.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí koleno nebo hruď omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme a dáme vařit společně se zeleninou a celým pepřem. Hned od začátku varu sbíráme lžící z povrchu vzniklou pěnu. Polévku vaříme pomalu asi 4 hodiny.

  • 2

    Uvařené maso opatrně vybereme, oddělíme od kosti, pokrájíme a vrátíme do scezeného čistého vývaru.

  • 3

    Pokud máme rádi v polévce mrkev, tak čerstvou, očištěnou a pokrájenou, přidáme 20 minut před koncem vaření.

Komentáře k receptu