Istrijská minestra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kukuřice cukrová
  • 100 g Nudle domácí
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 600 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1034 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 178 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 716.3 mg
  • Vláknina 12941.4 mg
  • Vitamín A 12941.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vody dáme vařit uzené maso spolu se zelenými fazolovými lusky.

  • 2

    Vaříme asi 10 minut a ihned přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, bobkový list a kukuřici. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.

  • 3

    Mezitím si uvaříme zvlášť těstovinu, uvařenou scedíme.

  • 4

    Na oleji usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní oloupaná pokrájená rajčata, ještě krátce orestujeme a spolu s těstovinou přidáme do polévky.

  • 5

    Před podáváním maso vyjmeme z polévky, pokrájíme na menší kousky a vrátíme zpět.

  • 6

    Polévku dochutíme několika kapkami octa podle chuti.

Komentáře k receptu