Zelná čorba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 15 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1055 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 130.1 mg
  • Draslík 120.1 mg
  • Vláknina 265.8 mg
  • Vitamín A 265.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci si orestujeme na kostky pokrájenou anglickou slaninu a přidáme k ní sladké zelí pokrájené na tenké proužky, osolíme, opepříme, promícháme a restujeme do doby, pokud zelí nezměkne.

  • 2

    Potom přidáme papriku, zamícháme a zalijeme 1,5 l vody.

  • 3

    Čorbu vaříme ještě 30 minut, odstavíme a do hotové polévky přidáme žloutek rozšlehaný ve smetaně.

  • 5

Komentáře k receptu