Skotský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 0.75 šálek Mouka polohrubá
  • 0.25 šálek Cukr moučkový
  • 0.5 šálek Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 26.7 mg
  • Vláknina 1850 mg
  • Vitamín A 1850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosejeme mouku, cukr a kukuřičný škrob do misky, přidáme máslo a vše důkladně prohněteme, nejlépe rukama.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 160°C. Formu na pečení vysypeme moukou a připravíme plech na pečení, na který položíme pečící papír. Připravené těsto zlehka natlačíme do formy, tu poté obrátíme i s těstem na připravený plech. Těsto z formy vyklopíme na plech.

  • 3

    Pečeme 40 minut dozlatova.

  • 4

    Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu