Rýžový koláč s rebarborou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 7 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 91.5 mg
- Draslík 183.1 mg
- Vláknina 2920 mg
- Vitamín A 2920 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr a pomalu zahříváme. Rýži v sítu propereme, necháme okapat, poté nasypeme do mléka a zahříváme asi 20minut. Nevaříme! 
- 
                                2Mezitím očistíme rebarboru, odstraníme lístky, stonky oloupeme a nakrájíme na kousky. 
- 
                                3Troubu předehřejeme na 200C. 
- 
                                4Smícháme vejce, cukr a smetanu ke šlehání, přidáme rýžové mléko a kousky rebarbory. Vše důkladně promícháme, nalijeme do vymazané žebrové formy a pečeme asi 4Ominut. 
- 
                                5Před podáváním necháme dezert zcela vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        