Polévka čočková s kysaným zelím
Suroviny
- 250 g Zelí kysané
- 100 g Čočka jedlá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 7 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 325.1 mg
- Vláknina 14805.2 mg
- Vitamín A 14805.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Přepranou a přebranou čočku dáme vařit do poloměkka. Poté přidáme celou cibuli a zelí. 
- 
                                2Na trošce sádla si uděláme jíšku z mouky, kterou zalijeme okyselenou vodou, řádně rozmícháme, osolíme, chvilku povaříme a poté ji smícháme s čočkou a zelím. 
- 
                                3Hotovou polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách. Do každé porce přidáme trochu smetany rozmíchané se žloutkem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        