Burisonové knedlíky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 953 kcal
- Sacharidy 177 g
- Tuky 8 g
- Sodík 2798 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 129 g
- Cholesterol 118.4 mg
- Draslík 37.8 mg
- Vláknina 26320 mg
- Vitamín A 26320 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto. Necháme je 5 minut odpočinout. 
- 
                                2Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ty ztvarujeme na šišky o průměru asi 5-6cm. Vkládáme je do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme. 
- 
                                3Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        