Kynutý tvarohový koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 5 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 41.7 mg
- Draslík 97 mg
- Vláknina 3054.2 mg
- Vitamín A 3054.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nasypeme do mísy mouku, uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj droždí rozpuštěné v trošce vody, zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mléko, nastrouhanou citronovou kůru a cukr. Vypracujeme hladké těsto a na teplém místě necháme vykynout. 
- 
                                2Těsto znovu propracujeme, vyválíme tenký plát a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě chvíli kynout. 
- 
                                3Mezitím předehřejeme troubu na 175C. 
- 
                                4Tvaroh se žloutky, vanilkovým cukrem a lžičkou citronové kůry utřeme dohladka. Vmícháme tuhý sníh z bílků a ihned opatrně rozetřeme na vykynuté těsto a uhladíme. Posypeme nasekanými mandlemi a oříškovými lupínky. 
- 
                                5Pečeme asi 20minut, poté zvýšíme teplotu na 200C a ještě asi 15minut dopékáme. Koláč podáváme ještě vlažný. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        