Vylepšená tradiční sekaná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 248.4 mg
- Vláknina 1980.5 mg
- Vitamín A 1980.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 507.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kapustu překrojíme a krátce ji povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a zbylou vodu ještě vymačkáme. Po vychladnutí kapustu nasekáme nadrobno. 
- 
                                2Umeleme maso, cibuli, česnek a slaninu. Vše vymícháme s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vmícháme kapustu. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku. 
- 
                                3Z hmoty tvarujeme mokrýma rukama šišku, přendáme ji do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna upečeme dozlatova. Během pečení sekanou podléváme vodou a přeléváme výpekem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        