Hrách s rýží a sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 18 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 10.7 mg
- Vláknina 12834.4 mg
- Vitamín A 12834.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži uvaříme ve slané vodě, zvlášť ve vodě podusíme hrách, který jsme namočili den předem. 
- 
                                2Uvařenou rýži smícháme s půlkou nasekané petržele. 
- 
                                3Nasypeme strouhanku do pekáče, na ni položíme vrstvu rýže, kterou posypeme strouhankou. 
- 
                                4Další vrstva je hrách, posypeme strouhankou a poté poklademe vrstvou rýže. 
- 
                                5Smetanu smícháme s máslem a zbylou petrželkou a směs nalijeme na rýži. 
- 
                                6Nakonec pokrm posypeme strouhaným sýrem a dáme péct. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        