Vánoční suchary
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 11 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 35.1 mg
- Draslík 148.3 mg
- Vláknina 5071.8 mg
- Vitamín A 5071.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Utřeme máslo se žloutkem a cukrem, přidáme mouku, kvásek, sekané loupané mandle, citrónovou kůru, mléko a vypracujeme těsto jako na vánočku. 
- 
                                2Necháme vykynout, rozdělíme na dvě poloviny ze kterých utvoříme dvě šišky, necháme kynout. Potřeme vodou a rozšlehaným bílkem. Pečeme ve středně teplé troubě. Druhý den nakrájíme na plátky, poklademe na plech a pečeme dorůžova. 
- 
                                3Teplé suchary obalíme ve vanilkovém cukru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        