Nočky krupičné z odpalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 72.6 mg
- Draslík 19.4 mg
- Vláknina 480 mg
- Vitamín A 480 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mléko mírně osolíme, přidáme trošku másla a přivedeme k varu. 
- 
                                2Jakmile se mléko začne vařit, zmírníme oheň a za stálého míchání budeme vsypávat krupici. Budeme míchat tak dlouho, dokud se nám těsto přestane chytat dna nádoby.. 
- 
                                3Poté těsto odstavíme a jakmile bude z poloviny vychladlé, vmícháme jedno vejce. 
- 
                                4Malou lžičkou namočenou v horké vodě budeme tvarovat malé, podlouhlé nočky, které klepnutím vhazujeme do vařící polévky. 
- 
                                5Nočky vaříme cca 8 - 10 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        