Mozečková rýže
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 1122.4 mg
- Draslík 245.8 mg
- Vláknina 358.8 mg
- Vitamín A 358.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí mozeček odblaníme a drobně nasekáme. 
- 
                                2Jemně nasekanou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a osmahneme. 
- 
                                3Následně přidáme očištěný mozeček, osolíme a podusíme. Podušený mozeček necháme vychladnout. 
- 
                                4Rozehřátým máslem, které nám zbylo, pokropíme strouhanou housku, přidáme vychladlý mozeček a vejce ušlehaná v pěnu. Vše zamícháme a dle potřeby přisypeme mouku. Takto hotovou směs necháme chvilku odstát, aby nám nabobtnala houska. 
- 
                                5Směs poté budeme protlačovat sítem do vroucí polévky a necháme 3 minuty povařit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        