Meruňkový sorbet
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 648.5 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Meruňkový sirup připravíme den předem. Omyjeme a osušíme asi 250g meruňek. Rozpůlíme a vypeckujeme. Několik pecek si ponecháme. K varu přivedeme 400ml vody s cukrem, přidáme meruňky a na mírném ohni je asi 15minut povaříme. Poté odstavíme, pecky rozlomíme, zavážeme do kusu jemné látky a sáček vložíme do kastrolu, aby sirup natáhl jejich jemnou příchuť. Necháme vychladnout a vložíme na 12hodin do lednice. 
- 
                                2Poté vyjmeme pecky, směs přivedeme opět k varu, přidáme zbytek vypeckovaných a rozkrojených meruňek a v kuchyňském robotu rozmixujeme na pyré. 
- 
                                3Přecedíme přes jemné síto, vlijeme do zmrzlinového strojku a podle návodu vyrobíme zmrzlinu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        