Velikonoční babiččin věnec

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Hrozinky
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 balení Droždí sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 125.1 mg
  • Draslík 86 mg
  • Vláknina 2713.5 mg
  • Vitamín A 2713.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s droždím, špetkou soli, změklým máslem a ostatními surovinami. Přilijeme vlažné mléko podle potřeby (asi 200ml).

  • 2

    Propracujeme těsto a necháme je vykynout.

  • 3

    Těsto rozdělíme na dva velké díly a jeden malý. Větší části spleteme, konce přitiskneme k sobě.

  • 4

    Z menšího dílu vytvoříme čtyři tenčí válečky.

  • 5

    Z každého uděláme uzel a všechny přitiskneme na hotový věnec.

  • 6

    Věnec potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu