Castrova polévka s rybou a kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Treska aljašská
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cibule
  • 125 g Dýně
  • 400 g Kukuřice
  • 5 g Česnek
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.25 l Vývar rybí
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1531 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 29.1 mg
  • Draslík 680.2 mg
  • Vláknina 3028.3 mg
  • Vitamín A 3028.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli s česnekem hrubě nasekáme. Z dýně a brambory nakrájíme větší kostky. Maso asi 2 minuty prohřejeme v páře.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, na něm krátce opečeme cibuli s česnekem, přidáme kukuřici, dýni, brambor, za občasného míchání podusíme 5 minut. Přilijeme vývar a rajský protlak, osolíme, opepříme, přidáme tymián, uvedeme do varu.

  • 3

    Za občasného míchání zvolna vaříme, až zelenina změkne. Přidáme maso a už jen krátce zahřejeme.

  • 4

    Porce zdobíme osminkami citronu.

Komentáře k receptu