Garnátová polévka s rýžovými kopečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 300 g Garnát obecný
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Anglická slanina
  • 5 g Petržel - nať
  • 10 g Cibulka jarní
  • 200 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 5 g Česnek
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Kapie
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.25 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Chléb konzumní
  • 2 polévková lžíce Kečup jemný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1610 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 157.9 mg
  • Draslík 659 mg
  • Vláknina 3976.8 mg
  • Vitamín A 3976.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme rýži. Mezitím očistíme a oloupeme garnáty a žampiony. Cibuli, česnek a petržel jemně nasekáme, papriku a slaninu nakrájíme na proužky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme zeleninu spolu se slaninou, 5 minut restujeme. Přisypeme mletou papriku, kmín a chlebovou strouhanku, mícháme další minutu. Pak přidáme rajský protlak, zalijeme vývarem, dobře promícháme. Přidáme žampiony a zvolna za stálého míchání vaříme, až polévka mírně zhoustne. Asi 2 minuty před dovařením vložíme garnáty a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Polévku podáváme s kopečky vařené rýže, které zdobíme jarní cibulkou.

Komentáře k receptu