Plněné omelety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 50 g Cibule
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Olej rostlinný
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 488.5 mg
  • Vláknina 4213.5 mg
  • Vitamín A 4213.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať drobně posekáme, sýr nastrouháme.

  • 2

    V hlubší pánvi na polovině oleje osmažíme cibuli, přidáme žampiony a rajčata. Do směsi přidáme špetku pepře, špetku soli a dusíme, až jsou žampiony měkké, poté do směsi vmícháme petrželovou nať. Směs odstavíme a držíme na teple.

  • 3

    Na druhé polovině oleje usmažíme dvě omelety z vajec, která jsme ušlehali se špetkou soli, vodou a polovinou ustrouhaného sýra.

  • 4

    Omelety plníme zeleninovou směsí, přepůlíme a posypeme zbylým sýrem.

Komentáře k receptu