Rýžové plněné omelety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka rýžová
  • 200 g Rýže dlouhozrnná
  • 0.5 kávová lžička Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 4 ks Brambory
  • 3 ks Chilli paprička
  • 3 ks Chilli paprička sušená
  • 4 ks Kari listy
  • 6 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 787.8 mg
  • Vláknina 17386.6 mg
  • Vitamín A 17386.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připavíme si omelety - namočíme rýži a mouku na 3 hodiny do vody. Rozmělníme rýži a mouku dohladka, dáme do mísy a smícháme. Přidáme vodu a sůl a mícháme, až se zformuje těsto.

  • 2

    Lžíci oleje rozpálíme v teflonové pánvi, a naběračkou nalijeme do pánve těsto, které rozprostřeme po celém dně. Pod pokličkou smažíme 2 minuty, poté pokličku sundáme a omeletu obrátíme. Kolem okraje nalijeme trochu oleje a smažíme další 2 minuty. Takto usmažíme všechno těsto.

  • 3

    Brambory nakrájené na kostky uvaříme v hrnci s vroucí vodou, přidáme chilli papričky, sůl, kurkumu a vaříme, až brambory změknou. Necháme okapat a rozmačkáme.

  • 4

    Rozehřejeme ve woku olej a smažíme hořčičná a cibulová semínka, listy kari a chilli papričku cca 1 minutu. Směsí přelijeme bramborovou kaši, pokapeme citronovou šťávou a promícháme.

  • 5

    Bramborovou směs nanášíme na polovinu každé omelety a druhou polovinou přeložíme.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu