Dršťky smažené v chipsové drti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Dršťky syrové
  • 250 g Chipsy bramborové solené
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 0.42 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 244.5 mg
  • Draslík 662.7 mg
  • Vláknina 4011.3 mg
  • Vitamín A 4011.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dršťky pořádně propláchneme v několik vodách a dáme vařit v octové vodě asi 5 minut, slijeme a dáme znovu vařit do čerstvé vody na 5 minut. Totéž uděláme ještě dvakrát, poslední vodu osolíme. Vařené, měkké dršťky necháme vychladnout a nakrájíme na širší proužky, osolíme, opepříme.

  • 2

    Chipsy rozdrtíme válečkem nebo rozmixujeme, proužky dršťek namáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme v chipsové drti, osmažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu