Fazole v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Kečup
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 70 g Fazole bílé
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 186.3 mg
  • Vláknina 5168 mg
  • Vitamín A 5168 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové zelí nakrájíme na nudličky a podlité vodou, osolené špetkou soli, pod poklicí dusíme, až je zelí měkké.

  • 2

    Fazole přebereme, propláchneme a necháme přes noc namočené. Poté vodu vyměníme a fazole vaříme, dokud nejsou měkké. Fazole slijeme, smícháme s udušeným zelím, kečupem, solí a podáváme ozdobené petrželovou natí.

Komentáře k receptu