Cibule se špenátovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 173.2 mg
  • Draslík 901.4 mg
  • Vláknina 9728.8 mg
  • Vitamín A 9728.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy omyjeme a necháme 4 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté vyjmeme z vody a necháme dlouze okapat.

  • 2

    Cibule oloupeme a skrojíme ve 2/3 výšky. Vydlabeme dužinu.

  • 3

    Skrojky i dužinu si necháme na další zpracování stranou.

  • 4

    Vydlabané cibule podusíme na polovině rozpáleného másla, přiklopené pokličkou. Občas otočíme. Zbytky cibule pokrájíme na drobné kousky a osmažíme na druhé polovině másla.

  • 5

    Špenát smícháme s osmaženou cibulí, smetanou, rozšlehanými vejci, strouhaným sýrem. Osolíme a opepříme.

  • 6

    Cibule naplníme vzniklou nádivkou. Bobkové listy necháme spařit ve vroucí vodě. Poté na každou z plněných cibulí přivážeme nití tři kousky bobkového listu.

  • 7

    Cibule vyskládáme do zapékací nádoby a necháme zapéct 20 minut při 225 °C.

  • 8

    Před podáváním odstraníme nitě a bobkové listy.

Komentáře k receptu