Černý kořen se šunkou a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Šunka dušená
  • 8 g Petržel - nať
  • 1000 g Černý kořen
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej stolní
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 71.9 mg
  • Draslík 1054.3 mg
  • Vláknina 19567.8 mg
  • Vitamín A 19567.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořeny omyjeme, poté oloupeme, pokrájíme na větší kousky a namočíme do vody s citronovou šťávou.

  • 2

    Cibuli oloupeme a společně se šunkou pokrájíme na menší kousky.

  • 3

    Olej rozpálíme a necháme na něm cibuli se šunkou osmažit.

  • 4

    Přidáme pokrájené kořeny, podlijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.

  • 5

    Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 10 minut.

  • 6

    Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu