Dezert z krupice a hrozinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hrozinky
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 270 g Pšeničná krupice
  • 150 g Cukr krupice
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 425.2 mg
  • Draslík 108.4 mg
  • Vláknina 3980 mg
  • Vitamín A 3980 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko uvedeme k varu, poté odstavíme a postupně vmícháme krupici.

  • 2

    Hrnec dáme na plotnu a necháme povařit 5 minut.

  • 3

    Poté vmícháme cukr, máslo, žloutky a hrozinky. Směs nalijeme do formiček a necháme 6 hodin chladit. Doba chlazení je závislá na velikosti formiček, desert musí ztuhnout tak, aby šel dobře vyklopit.

Komentáře k receptu