Zmrzlina Parfet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Ořechy lískové
  • 375 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej stolní
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 483.6 mg
  • Draslík 281.2 mg
  • Vláknina 4850 mg
  • Vitamín A 4850 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk rozřízneme a dáme do mléka. Uvedeme k varu, přisypeme 100 g cukru a poté odstavíme. Necháme 10 minut louhovat.

  • 2

    Žloutky ušleháme do bílé pěny se 110 g cukru. Poté přidáme pár lžic horkého mléka, zamícháme a vlijeme celý zbytek mléka. Vanilkový lusk jsme nejprve vyjmuli.

  • 3

    Dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu.

  • 4

    Oříšky necháme nasucho opražit v troubě při 180 °C. Rukou odrolíme slupky. Ze zbytku cukru a 3 0ml vody vytvoříme karamel. Oříšky rozložíme na mramorovou desku potřenou olejem a zalijeme karamelem. Necháme vystydnout, poté rozdrolíme na menší kousky. Ty přisypeme do krému zamícháme a necháme vychladit v nádobě na šerbet.

Komentáře k receptu